Onzeker over je keuze voor kinderopvang?

Je staat op het punt om een kinderdagverblijf uit te zoeken voor de opvang van je kind. Gevoelens van twijfel en onzekerheid kunnen de kop opsteken. “Begrijpen ze wel echt welke verzorging mijn kind nodig heeft?”, “Zal mijn kind zich wel vermaken?” en “Is dit wel de juiste keuze?”.

Het is goed om te weten dat dit soort gedachten en gevoelens heel normaal zijn. Veel ouders worstelen met deze vragen en onzekerheden. Wij begrijpen dit als geen ander.

Huiselijke sfeer

We doen er dan ook alles aan om ervoor te zorgen dat je kind zich bij ons op z’n gemak voelt. Onze locaties zijn met zorg ingericht zodat er een huiselijke sfeer ontstaat. We eten, spelen en lezen samen maar er is ook genoeg ruimte voor de kinderen om zelf op ontdekkingstocht te gaan, waarbij er altijd een pedagogisch medewerker in de buurt is om op te letten of het kind te begeleiden.

De kleintjes tot 2½ jaar worden bij elkaar geplaatst, evenals peuters van 2½ tot 4 jaar. In kleine groepjes spelen ze in de gezellige, voor hun niveau ingerichte ruimten. Zo komen ze het beste tot hun recht.

We merken dat veel kinderen ernaar uitkijken om te komen spelen met hun vriendjes en vriendinnetjes.

Op de dagen dat je aan het werk bent of studeert, nemen wij de zorg en opvoeding graag van je over. We horen dan ook graag welke gewoonten en gebruiken je kind heeft, zodat we dit waar mogelijk kunnen inpassen in het dagritme. Je kunt dan met een gerust hart aan de slag, wetende dat de opvoeding en verzorging van je kind gewoon doorgaat en dat hij/zij in goede handen is.

Bekende gezichten, positieve benadering

Samen spelen en leren gaat bij ons hand in hand. Onze pedagogisch medewerkers zorgen er op een speelse en doordachte manier voor dat je kind zich kan ontwikkelen tot een sociaal en zelfstandig persoon. We vinden het belangrijk dat er een goede balans bestaat tussen het geven van ruimte voor de persoonlijke ontwikkeling en het aanmoedigen en stimuleren van vaardigheden. Ons uitgangspunt hierbij is dat wanneer kinderen zich prettig voelen, zij zich optimaal kunnen ontplooien. Vaste gezichten op de groep en een positieve benadering dragen hieraan bij.

Deskundige en lieve leidsters

Om de opvang te bieden die ons voor ogen staat, werken we met:

  • deskundige begeleiding
  • een verantwoord pedagogisch beleidsplan
  • een gevarieerd aanbod van spelactiviteiten en speel- en ontwikkelingsmaterialen
  • kindvriendelijke speelruimten en buitenspeelplaatsen
  • duidelijke richtlijnen met betrekking tot veiligheid en hygiëne, volgens algemene voorschriften van de GGD

Zelf kunnen spelen en leerzame activiteiten

De pedagogisch medewerkers zorgen ervoor dat alle kinderen aandacht krijgen en dat er gedurende de dag tijd en ruimte is voor vrij spelen en voor het ontdekken van eigen grenzen en mogelijkheden. Daarnaast begeleiden we de kinderen en moedigen hen aan om te leren, te knutselen, verschillende materialen te onderzoeken, te zingen en de wereld verder te verkennen aan de hand van thema’s als kunst, hulpdiensten en de natuur.

We beogen een warme, gezellige opvang te zijn waarin kinderen de ruimte krijgen om zelf te ontdekken maar ook gestimuleerd worden om op ‘ontdekkingsreis’ te gaan en te leren. Heb je het idee dat er iets anders of beter kan? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Spreekt onze visie u aan? Meld je dan tijdig aan zodat je bent voorzien van een plek.

Openingstijden

Hamertje-Tik is op werkdagen geopend van 7.00 – 18.30 uur. Ook tijdens de schoolvakanties. In de schoolvakanties is er voor de kinderen in de buitenschoolse opvang een speciaal vakantie-programma met vele leuke uitstapjes.

Reacties zijn gesloten.